Accountmanager IT

Functieomschrijving

Als Accountmanager ben je onderdeel van het Sales team van onze Business Unit Datacenter & Connectivity. Het team bestaat uit één andere collega in dezelfde rol, een tweetal Key Accountmanagers en een Service Manager. We hebben verscheidene (inter)nationale toonaangevende klanten die hun IT omgeving aan Interconnect toevertrouwen en daar gaan er – met jouw hulp – nog meer bijkomen.


Dit is wat je gaat doen:

Voor onze diensten op het gebied van Datacenter & Connectivity ga jij het klantenbestand van Interconnect verder uitbreiden. De focus ligt op new business en je gebruikt diverse strategieën om de juiste klanten te vinden en te binden. In samenwerking met marketing worden de juiste prospects in kaart gebracht en daarna overtuig jij ze van de toegevoegde waarde van Interconnect. Naast het actief hunten van klanten verwachten we ook dat je minder traditionele tools inzet zoals webinars, rondleidingen, referrals en je eigen creatieve ideeën. Je richt je voornamelijk op de MSP’s, SaaS/ISV partijen en de Enterprise markt.


Belangrijk is dat jij op C-level zowel commercieel als inhoudelijk kan sparren. Met je commerciële skills weet je de deur te openen en met jouw inhoudelijke kennis weet jij de deal te closen. Bijvoorbeeld wanneer een klant zijn on premise omgeving gaat verplaatsen naar de datacenters van Interconnect adviseer je m.b.t. migratie uitdagingen. Samen met onze pre-sales consultants en project managers begeleid jij de klant stap voor stap tijdens dit traject.

 • Het zoeken, creëren en opvolgen van leads;
 • Klantafspraken verzorg je in het begin zelfstandig en later in het salestraject betrek je je collega’s van sales-support en productmanagement om zo tot een optimaal advies te komen en elke keer weer voor een win/win situatie te gaan;
 • Het opstarten van het offerteproces en het produceren van een goede offerte die tot een overeenkomst met een klant leidt;
 • In het geval van een RFP of aanbesteding ben je onderdeel van het bidteam;
 • Je gaat op zoek naar kansen door o.a. het bezoeken van events en vertegenwoordigen van Interconnect op beurzen;
 • Je bespreekt de behoefte van jouw klanten met productmanagement als input op de roadmap, mede door jouw input kunnen wij onze diensten optimaal blijven vernieuwen;
 • Je neemt deel aan workshops en interne kennissessies om bij te blijven in ontwikkelingen en innovaties die worden toegepast.


Wat we van je vragen:

We zoeken iemand met een HBO werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een IT omgeving, bij voorkeur bij een ICT dienstverlener of datacenter. Je hebt ervaring met solution selling en aantoonbare kennis van onze branche. Je bent voor 32-40 uur per week beschikbaar. Je doorloopt de screening – die standaard onderdeel is van de sollicitatieprocedure – succesvol. Denk hierbij aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.


Hier maken wij jou blij mee:

 • Werken bij een snelgroeiend familiebedrijf met oog voor haar werknemers. We zijn niet voor niks één van de beste werkgevers van Noord-Brabant (Brabants Besten award);
 • En splinternieuw hoofdkantoor plus Tier 3 datacenter in 2022!
 • Een marktconform salaris én een aantrekkelijke bonusregeling zonder cap;
 • Leaseauto, laptop en mobiele telefoon;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, maar heb je er een paar extra nodig – want de festivaltickets waren praktisch gratis – dan kun je tot tien dagen bijkopen;
 • Pensioenregeling, wij betalen gemiddeld 2/3 van de kosten;
 • Vitaliteitsprogramma met interessante workshops (mindfulness, vitale leefstijl, etc.);
 • Studieregeling en Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Functievereisten

Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Daarnaast is er nieuw hoofdkantoor met datacenter in aanbouw in ’s-Hertogenbosch. Interconnect beschikt in totaal over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 m2 en binnenkort 10.000 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland en vanuit hier leveren wij onze eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedienen wij o.a. managed service providers, softwareleveranciers en eindgebruikers naar volle tevredenheid. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de online wereld, denk hierbij aan internetbankieren en of je mobiel bereikbaar bent.


Enthousiast?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met ons via 073 88 00 000 en vraag naar Cora of Jacqueline van HR.


Op dit moment werken wij met diverse externe bureaus samen en hebben geen behoefte aan uitbreiding. Wij vragen externe bureaus dan ook om ons hierover niet te benaderen. We zullen ook niet reageren op ongewenste e-mails met kandidaat profielen.