Business Analist

Functieomschrijving

Als Business Analist ben je onderdeel van het Software Development team. Dit team bestaat uit diverse software developers, een tester, een applicatiebeheerder en wordt aangestuurd door een teamleider. Samen ben je verantwoordelijk voor het in-house ontwikkelen van nieuwe software oplossingen voor Interconnect zelf, waarbij je een belangrijke rol speelt bij het vertalen van de behoefte naar een functioneel ontwerp. Op dit moment ontwikkelen wij ons eigen ERP systeem, wat een groot project is en daarnaast lopen nog een aantal projecten zoals bijvoorbeeld het klantportaal.


Dit is wat je gaat doen:

Met jouw uitstekende analytische vaardigheden en kennis van informatiestromen en businessprocessen zorg jij ervoor dat de wensen en eisen vanuit de organisatie uitgewerkt worden tot efficiënte oplossingen. Je voert gesprekken en houdt workshops met eindgebruikers (jouw collega’s!), softwareontwikkelaars en management. Je zorgt telkens voor een goede vertaalslag en stopt pas als je echt begrijpt wat er speelt. Daarbij is het voor jou een uitdaging om van complex en groot naar eenvoudig en klein te denken. Alles draait om waarde toevoegen.


 • Je werkt nauw samen met het development team, dat met behulp van Scrum, software ontwikkelt voor intern gebruik op basis van moderne technieken.
 • Je begrijpt de behoefte van de organisatie en vertaalt dit naar requirements, functionele ontwerpen en gegevensmodellen (epics, features en userstories).
 • Je brengt hiertoe bedrijfsprocessen in kaart en doet voorstellen ter verbetering. Je maakt de afweging wanneer de software het proces volgt of andersom.
 • Je stemt de oplossing af met de organisatie en toetst de realiseerbaarheid bij de ontwikkelaars.
 • Je legt de heldere en bruikbare documentatie gestructureerd vast in TFS/Azure Devops.
 • Je bent in staat om user interfaces te specificeren en/of visualiseren.
 • Je maakt deel uit van de implementatie en overdracht naar de eindgebruikers.


Wat we van je vragen:

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar ervaring als business analist binnen projecten waarin complexe maatwerkapplicaties worden ontwikkeld. Je bent klant- en oplossingsgericht en beschikt over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden. Waar tegengestelde belangen zijn, onderhandel jij richting een optimaal eindresultaat. O ja, creativiteit en de nodige humor worden hierbij erg op prijs gesteld.


Je bent voor 32-40 uur per week beschikbaar. Je doorloopt de screening – die standaard onderdeel is van de sollicitatieprocedure – succesvol. Denk hierbij aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.


Hier maken wij jou blij mee:

 • Werken bij een snelgroeiend familiebedrijf met oog voor haar werknemers. We zijn niet voor niks één van de beste werkgevers van Noord-Brabant (Brabants Besten award);
 • Een marktconform salaris én een aantrekkelijke bonusregeling (maximaal één maandsalaris);
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, maar heb je er een paar extra nodig – want de festivaltickets waren praktisch gratis – dan kun je tot tien dagen bijkopen;
 • Pensioenregeling, wij betalen gemiddeld 2/3 van de kosten;
 • Vitaliteitsprogramma met interessante workshops (mindfulness, vitale leefstijl, etc.);
 • Studieregeling en Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Functievereisten

Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Daarnaast is er nieuw hoofdkantoor met datacenter in aanbouw in ’s-Hertogenbosch. Interconnect beschikt in totaal over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 m2 en binnenkort 10.000 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland en vanuit hier leveren wij onze eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedienen wij o.a. managed service providers, softwareleveranciers en eindgebruikers naar volle tevredenheid. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de online wereld, denk hierbij aan internetbankieren en of je mobiel bereikbaar bent.


Enthousiast?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Joep – onze Corporate Recruiter – via 06-55 55 15 58 of reageer direct via de button!


Op dit moment werken wij met diverse externe bureaus samen en hebben geen behoefte aan uitbreiding. Wij vragen externe bureaus dan ook om ons hierover niet te benaderen. We zullen ook niet reageren op ongewenste e-mails met kandidaat profielen.