Skip to content

Cloud Engineer VMware

's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, NederlandOperations

Functieomschrijving

Als Cloud Engineer VMware ben je onderdeel van het Engineering team. Dit team is verantwoordelijk voor de implementatie en het beheer van de diensten die Interconnect aanbiedt. Het team bestaat uit diverse type engineers (Cloud, Network en Intern), die rapporteren aan de Teamleider Engineering.


Dit is wat je gaat doen:

Diverse shared en dedicated klantomgevingen draaien bij Interconnect op VMware. Je kunt veilig zeggen dat wij echt een VMware huis zijn. Interconnect is als IaaS provider verantwoordelijk voor de virtuele infrastructuur van de klant en zij draaien hierop hun eigen servers.


In de rol van Cloud Engineer VMware ben je verantwoordelijk voor de stabiliteit en continuïteit van onze VMware platformen. Het grootste deel van het klantcontact loopt via ons Customer Service Team, maar bij complexe/grote projecten heb je ook direct klantcontact.

 • Monitoren en beheren van onze VMware en backup omgevingen. Wat je monitort zijn performance en resources gebruik, zo zorg je voor een optimale resourceplanning. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe klant is dan kijk je naar het gebruik van resources en schakel je proactief, zodat de onboarding soepel verloopt.
 • Je beheert onze storage omgevingen. Wij werken met IBM en Hitachi. Monitoring, verhelpen van storingen en implementeren van upgradetrajecten. Diverse voorbeelden van upgradetrajecten waar we nu mee bezig zijn: het vervangen van oude storage systemen en het vergroten van capaciteit van de bestaande storage systemen.
 • Een klant belt om een storing door te geven bij ons Customer Service Team. Kunnen zij het niet meteen oplossen dan kan jouw hulp gevraagd worden. Zo word je betrokken bij het oplossen van storingen en complexe vraagstukken.
 • Je schakelt regelmatig met onze leveranciers over de producten die wij afnemen, dit kan gaan over de garantie(afhandeling) die zij afgeven bij een storing of update- en upgradetrajecten.
 • Technisch advies geven aan accountmanagers, deze adviezen gaan vaak over de onboarding van nieuwe klanten en de praktische haalbaarheid van een uitgedacht concept.
 • Opzetten en uitvoeren van implementaties, upgrades en verbeter projecten.

Vereisten

Wat we van je vragen:

Minimaal 4 jaar ervaring op het gebied van VMware/storage en Cloud/System Engineering. Je kunt dit aantonen met een actief VCP en/of VCAP certificaat. Heb je VCAP nog niet, maar heb je wel de intellectuele bagage en interesse om in onze VMware omgevingen te werken dan kun je dit certificaat ook later via ons halen. Je bent voor 32-40 uur per week beschikbaar en bereid om storingsdienst te draaien.


Dit bieden wij jou aan:

 • Werken in een splinternieuw hightech datacenter met een luxe werkplek met: Een lunch/werk café, sportschool, moderne & flexibele werk/focusplekken én een skybar;
 • Salaris tussen de €3500 en €5000 per maand o.b.v. fulltime.
 • Werken bij een snelgroeiend familiebedrijf met oog voor haar werknemers.
 • Een luxe werkplek met: Een lunch/werk café, sportschool, moderne & flexibele werk/focusplekken én een skybar;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, maar heb je er een paar extra nodig dan kun je tot tien dagen bijkopen;
 • Pensioenregeling, wij betalen gemiddeld 2/3 van de kosten;
 • Mogelijkheid tot verder opleiden;
 • Jaarlijkse bedrijfsuitjes, zoals: barbecues, spelletjesavonden/gamenights, vitaliteitsdag, etc.


Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Sinds 21 augustus jl. is ons hoofdkantoor gevestigd aan het Sterrenbeeld 55 in ’s-Hertogenbosch, een moderne werkomgeving in een geheel nieuw pand aan de A2. Vanuit onze datacenters leveren wij colocatie- en clouddiensten aan managed serviceproviders, softwareleveranciers en eindgebruikers. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de onlinewereld.


Enthousiast?

Je kunt direct solliciteren via onze button op onze werken-bij-site (www.werkenbijinterconnect.nl). Heb je vooraf nog vragen? Bel dan met Carlo (IT Recruiter) via 06 - 28 50 93 30 of stuur een mail naar c.vandecoolwijk@interconnect.nl.


Screening

Je doorloopt een screening die standaard onderdeel is van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Details

Het Sterrenbeeld 55, 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland
Operations

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar

Details

Het Sterrenbeeld 55, 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland
Operations