Cloud Engineer VMware

Functieomschrijving

Als Cloud Engineer VMware ben je onderdeel van het Engineering team. Dit team is verantwoordelijk voor de implementatie en het beheer van de diensten die Interconnect aanbiedt. Het team bestaat uit diverse type engineers (Cloud, Network en Intern), die rapporteren aan de Teamleider Engineering.


Dit is wat je gaat doen:

Diverse shared en dedicated klantomgevingen draaien bij Interconnect op VMware. Je kunt veilig zeggen dat wij echt een VMware huis zijn. Interconnect is als IaaS provider verantwoordelijk voor de virtuele infrastructuur van de klant en zij draaien hierop hun eigen servers. In de rol van Cloud Engineer VMware ben je verantwoordelijk voor de stabiliteit en continuïteit van onze VMware platformen. Het grootste deel van het klantcontact loopt via ons Customer Service Team, maar bij complexe/grote projecten heb je ook direct klantcontact.

 • Monitoren en beheren van onze VMware en backup omgevingen. Wat je monitort zijn performance en resources gebruik, zo zorg je voor een optimale resourceplanning. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe klant is dan kijk je naar het gebruik van resources en schakel je proactief, zodat de onboarding soepel verloopt.
 • Je beheert onze storage omgevingen. Wij werken met IBM en Hitachi. Monitoring, verhelpen van storingen en implementeren van upgradetrajecten. Diverse voorbeelden van upgradetrajecten waar we nu mee bezig zijn: het vervangen van oude storage systemen en het vergroten van capaciteit van de bestaande storage systemen.
 • Een klant belt om een storing door te geven bij ons Customer Service Team. Kunnen zij het niet meteen oplossen dan kan jouw hulp gevraagd worden. Zo word je betrokken bij het oplossen van storingen en complexe vraagstukken.
 • Je schakelt regelmatig met onze leveranciers over de producten die wij afnemen, dit kan gaan over de garantie(afhandeling) die zij afgeven bij een storing of update- en upgradetrajecten.
 • Technisch advies geven aan accountmanagers, deze adviezen gaan vaak over de onboarding van nieuwe klanten en de praktische haalbaarheid van een uitgedacht concept.
 • Opzetten en uitvoeren van implementaties, upgrades en verbeter projecten.


Wat we van je vragen:

Minimaal 4 jaar ervaring op het gebied van VMware/storage en Cloud/System Engineering. Je kunt dit aantonen met een actief VCP en/of VCAP certificaat. Heb je VCAP nog niet, maar heb je wel de intellectuele bagage en interesse om in onze VMware omgevingen te werken dan kun je dit certificaat ook later via ons halen. Je bent voor 32-40 uur per week beschikbaar en bereid om storingsdienst te draaien.

Je doorloopt onze screening – die standaard onderdeel is van de sollicitatieprocedure – succesvol. Denk hierbij aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.


Hier maken wij jou blij mee:

 • Werken bij een snelgroeiend familiebedrijf met oog voor haar werknemers. We zijn niet voor niks één van de beste werkgevers van Noord-Brabant (Brabants Besten award);
 • Een marktconform salaris met aantrekkelijke bonusregeling (maximaal één maandsalaris);
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, maar heb je er een paar extra nodig dan kun je tot tien dagen bijkopen;
 • Pensioenregeling, wij betalen gemiddeld 2/3 van de kosten;
 • Vitaliteitsprogramma met interessante workshops (mindfulness, vitale leefstijl, etc.);
 • Studieregeling en Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Functievereisten

Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Daarnaast is er nieuw hoofdkantoor met datacenter in aanbouw in ’s-Hertogenbosch. Interconnect beschikt in totaal over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 m2 en binnenkort 10.000 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland en vanuit hier leveren wij onze eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedienen wij o.a. managed service providers, softwareleveranciers en eindgebruikers naar volle tevredenheid. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de online wereld, denk hierbij aan internetbankieren en of je mobiel bereikbaar bent.


Enthousiast?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Koen – onze Recruiter – via 06-55551353 of reageer direct via de button.