Skip to content

Datacenter Beheerder

's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland€ 2.900 - € 3.800 per maandDatacenter & Connectivity

Functieomschrijving

Kom jij werken in ons splinternieuwe hightech datacenter? In Eindhoven is de aanbouw pas net afgerond en wij zijn onlangs verhuisd naar ons nieuwe hoofdkantoor/datacenter in Den Bosch.


Als Datacenter Beheerder ben je onderdeel van een team van vier beheerders met jou erbij. Samen met een aantal andere teams zorg jij ervoor dat de hightech datacenters van Interconnect altijd operationeel blijven. Hiervoor werk je nauw samen met onze Datacenter Hosts, Engineers en Technicians.


Jouw bijdrage

Het beheren en onderhouden van de technische continuïteitssystemen van het datacenter. Daarbij hoort het signaleren, registreren en oplossen van storingen, incidenten en/of afwijkingen, zodat we 24/7 de beschikbaarheid van onze systemen waarborgen. Dit doe je samen met jouw teamgenoten, waar je nauw contact mee hebt. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van elkaars werk en dit ook kunt overnemen wanneer dit nodig is.

 • Jij kent de technische facetten van datacenters als geen ander. Wanneer er iets niet klopt dan ben jij meestal degene die dit als eerste tijdens een controleronde signaleert. Dit kan zijn omdat jij iets hoort tikken wat normaal niet tikt of je ruikt iets wat je niet hoort te ruiken. Hierdoor weet jij storingen te voorkomen voordat het storingen zijn!
 • Wanneer er toch een storing optreedt dan weet jij je hoofd koel te houden en handel je adequaat.
 • Het onderhouden van onze datacenter systemen, zoals; koeling, stroom, monitoring en bekabeling.
 • Je hebt regelmatig contact met onze leveranciers. Zo begeleid je ze op locatie, stel je onderhoudsplannen op en geef je de werkvergunningen af.
 • We werken met een ticketsysteem, waarin je je werkzaamheden vastlegt en daarnaast is het ook belangrijk om onze interne documentatiesystemen bij te houden.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Jij bent een ervaren Datacenter Beheerder die al eerder in een hightech datacenter gewerkt heeft en daar al de nodige kennis heeft opgedaan over de vele datacentersystemen (koeling, stroom en monitoring).
 • Jij bent in beide datacenters de vliegende keep: de ene keer ben je nodig in Eindhoven en de andere keer in Den Bosch.
 • Je hebt minimaal een MBO4 werk- en denkniveau.
 • Heb je al CDCP/CDCS certificaat of andere relevante cursussen gevolgd dan is dat mooi meegenomen, anders kun je ze bij Interconnect zeker nog gaan halen.

Voldoe je niet aan alle eisen, maar zie jij jezelf binnenkort toch als Datacenter Beheerder in ons nieuwe datacenter zitten? Dan laten wij ons graag door je overtuigen!


Jouw beschikbaarheid

Je bent voor 36-40 uur per week beschikbaar. De werktijden zijn gebruikelijk tussen 07:00 en 19:00 uur. Mocht het werk jou langer nodig hebben, dan sta jij voor ons klaar. Daarnaast ben je niet vies van een stand-by dienst of een onderhoudsdienst in het weekend of in de avond. Hier word je uiteraard voor vergoed!

Dit krijg je van ons:

 • Werken in hightech datacenters, waarvan een splinternieuwe in Den Bosch!
 • Werken bij een snelgroeiend familiebedrijf met oog voor haar werknemers.
 • Een salaris op basis van ervaring tussen de €2900,- en €3800,- o.b.v. 40 uur én een aantrekkelijke bonusregeling (maximaal één maandsalaris);
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, maar heb je er een paar extra nodig dan kun je tot tien dagen bijkopen;
 • Stand-by vergoeding;
 • Doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden;
 • Pensioenregeling, wij betalen gemiddeld 2/3 van de kosten;
 • Mogelijkheid tot verder opleiden;
 • Jaarlijkse bedrijfsuitjes, zoals: barbecues, spelletjesavonden/gamenights, vitaliteitsdag, etc.Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Sinds 21 augustus jl. is ons hoofdkantoor gevestigd aan het Sterrenbeeld 55 in ’s-Hertogenbosch, een moderne werkomgeving in een geheel nieuw pand aan de A2. Vanuit onze datacenters leveren wij colocatie- en clouddiensten aan managed serviceproviders, softwareleveranciers en eindgebruikers. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de onlinewereld.


Enthousiast?

Je kunt direct solliciteren via onze button op onze werken-bij-site (www.werkenbijinterconnect.nl). Heb je vooraf nog vragen? Bel dan met Carlo (IT Recruiter) via 06 - 28 50 93 30 of stuur een mail naar c.vandecoolwijk@interconnect.nl.


Screening

Je doorloopt een screening die standaard onderdeel is van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Details

Het Sterrenbeeld 55, 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.900 - € 3.800 per maand
Datacenter & Connectivity

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar

Details

Het Sterrenbeeld 55, 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.900 - € 3.800 per maand
Datacenter & Connectivity