Datacenter Beheerder

Functieomschrijving

Werken in een splinternieuw hightech datacenter? In Eindhoven is de aanbouw pas net afgerond en eind 2022 staat er alweer een nieuw datacenter in Den Bosch. Als Datacenter Beheerder ben je onderdeel van een team van vier beheerders met jou erbij. Samen met een aantal andere teams zorg jij ervoor dat de hightech datacenters van Interconnect altijd operationeel blijven. Hiervoor werk je nauw samen met onze Datacenter Hosts, Engineers en Technicians. 

De komende periode zal je voornamelijk werkzaam zijn in ons hightech datacenter in Eindhoven, maar dit jaar gaan we bouwen aan een nieuw datacenter in Den Bosch, waardoor we van 6.800m2 naar 10.000m2 datacenter vloeroppervlakte gaan. Zodra de nieuwbouw klaar is, ga je waarschijnlijk ook vaker in Den Bosch werken.


Dit is wat je gaat doen:

Het beheren en onderhouden van de datacenters, het signaleren, registreren en oplossen van storingen, incidenten en/of afwijkingen, zodat we 24/7 de beschikbaarheid van de systemen waarborgen. Dit doe je samen met jouw teamgenoten, waar je nauw contact mee hebt. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van elkaars werk en elkaar ook kan overnemen wanneer dit nodig is.


 • Jij kent het datacenter als geen ander. Wanneer er iets niet klopt dan ben jij meestal degene die dit als eerste signaleert tijdens een controleronde. Dit kan zijn omdat jij iets hoort tikken wat normaal niet tikt of je ruikt iets wat je niet hoort te ruiken. Hierdoor weet jij al storingen te voorkomen voordat het storingen zijn!
 • Wanneer er toch een storing is dan weet jij je hoofd koel te houden en handel je adequaat.
 • Het onderhouden van onze datacenter systemen, zoals; koeling, stroom, monitoring en bekabeling.
 • Je hebt regelmatig contact met onze leveranciers. Zo begeleid je ze op locatie, stel je onderhoudsplannen op en geef je de werkvergunningen uit.
 • We werken met een ticketsysteem, waarin je je werkzaamheden vastlegt en daarnaast is het ook belangrijk om onze interne documentatiesystemen bij te houden.


Wat we van je vragen:

We zoeken een ervaren Datacenter Beheerder, die al eerder in een hightech datacenter gewerkt heeft en daar al de nodige kennis heeft opgedaan over de vele datacentersystemen (koeling, stroom en monitoring). Je hebt minimaal een MBO4 werk- en denkniveau. Heb je al CDCP of andere cursussen gevolgd dan is dat mooi meegenomen, maar anders kun je ze bij Interconnect zeker nog gaan halen. Je bent voor 36-40 uur per week beschikbaar en je vindt het niet er om diensten van 8 uur te werken tussen 7:00h en 19.00h. In de weekenden of buiten deze tijden kun je wel opgeroepen worden of aanwezig moeten zijn bij gepland onderhoud aan de installaties. Je werkt bij aanvang in Eindhoven en Den Bosch met de nadruk op Eindhoven. Zodra ons nieuwe Datacenter er staat zal je ook vaker in Den Bosch gaan werken.


Je doorloopt de screening – die standaard onderdeel is van de sollicitatieprocedure – succesvol. Denk hierbij aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.


Hier maken wij jou blij mee:

 • Werken in een splinternieuw hightech datacenter! In Eindhoven is de aanbouw pas net klaar en eind 2022 staat er alweer een nieuw datacenter in Den Bosch.
 • Werken bij een snelgroeiend familiebedrijf met oog voor haar werknemers. We zijn niet voor niks één van de beste werkgevers van Noord-Brabant (Brabants Besten award);
 • Een salaris van tussen de €3000,- en €3500,- o.b.v. 40 uur én een aantrekkelijke bonusregeling (maximaal één maandsalaris);
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, maar heb je er een paar extra nodig dan kun je tot tien dagen bijkopen;
 • Pensioenregeling, wij betalen gemiddeld 2/3 van de kosten;
 • Vitaliteitsprogramma met interessante workshops (mindfulness, vitale leefstijl, etc.);
 • Studieregeling en Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Functievereisten

Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Daarnaast is er een nieuw hoofdkantoor met datacenter in aanbouw in ’s-Hertogenbosch. Interconnect beschikt in totaal over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 m2 en binnenkort 10.000 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland en vanuit hier leveren wij onze eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedienen wij o.a. managed service providers, softwareleveranciers en eindgebruikers naar volle tevredenheid. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de online wereld, denk hierbij aan internetbankieren en of je mobiel bereikbaar bent.


Enthousiast?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met ons via 073 88 00 000 en vraag naar Cora of Jacqueline van HR.


Op dit moment werken wij met diverse externe bureaus samen en hebben geen behoefte aan uitbreiding. Wij vragen externe bureaus dan ook om ons hierover niet te benaderen. We zullen ook niet reageren op ongewenste mails met kandidaat profielen.