Network & Security Engineer R&D

Functieomschrijving

Als Network / Security Engineer R&D ben je onderdeel van het Research en Development team. In dit team werk je samen met een Portfoliomanager en andere Engineers. Het team is onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe diensten en het door ontwikkelen van bestaande diensten. Daarnaast fungeert het team als kenniscentrum op het gebied van Cloud en Security.


Dit is wat je gaat doen:
Je werkt projectmatig aan het (door)ontwikkelen van diensten voor de Business Unit Cloud & Security. Denk hierbij aan Firewalls, Load Balancers, DDoS Protection, Cloud Networks en IP-VPN. In jouw geval zal de nadruk liggen op het Security Portfolio. Dit wil niet zeggen dat je niet bij andere ontwikkelprojecten betrokken wordt, jouw networking en security kennis komt uitermate goed van pas bij de ontwikkeling van andere diensten. Jij bent ook de sparringpartner voor de Portfolio manager op het gebied van strategie, welke nieuwe technieken moeten we in de gaten houden? Welke technieken moeten we zo snel mogelijk beet pakken?

Op het gebied van kennis ben je een vraagbaak voor de organisatie en voor onze klanten. Het is dus een rol waarin naast vakinhoudelijke kennis ook communicatieve vaardigheden worden gevraagd. Je moet samenwerken met verschillende andere teams binnen Interconnect en in sommige gevallen ze ook meenemen en overtuigen van jouw ideeën.

 • Samen met het team en eventueel leveranciers pas je innovaties toe en zorg je voor een gedegen overdracht naar de beheerorganisatie.
 • Je brengt in kaart wat er allemaal voor nodig is om een concept in de praktijk te realiseren door onder andere het opstellen van een Proof of Concept.
 • Samen met stakeholders binnen de organisatie optimaliseer je het portfolio. Je gaat in gesprek met engineers en het Customer Support Team om informatie in te winnen en haalt ook jouw informatie bij Pre-Sales. Deze informatie gebruik je om de diensten verder te optimaliseren.
 • Nieuwe ontwikkeling op het gebied van Security zoals Firewalling, DDoS bescherming en Load Balancing? Jij zorgt ervoor dat je op de hoogte bent en de vertaalslag maakt naar Interconnect en haar diensten. Dit kan door zelfstudie zijn, events bezoeken, sparren met specialisten en leveranciers, cursussen en opleidingen.
 • Je haakt aan bij andere dienst ontwikkelprojecten om met jouw kennis en kunde mede invulling te geven op de Security en Networking vraagstukken


Wat we van je vragen:
Je hebt ervaring met het opzetten/beheren van Security en Networking diensten zoals Firewalls, Load Balancers, DDoS Protection, Cloud Networks en IP-VPN. Je vindt de combinatie van conceptueel denken, dit uitwerken en hands-on testen leuk. Voor deze rol vragen wij een HBO werk- en denkniveau. Als je kennis hebt van VMware, NSX en Public Cloud (Azure/AWS) is dat mooi meegenomen. Heb je nog niet alle gevraagde ervaring, maar word je wel heel enthousiast van deze rol dan nodigen we je uit om ook te reageren.


Je bent voor 32-40 uur per week beschikbaar. Je doorloopt de screening – die standaard onderdeel is van de sollicitatieprocedure – succesvol. Denk hierbij aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.


Hier maken wij jou blij mee:

 • Werken bij een snelgroeiend familiebedrijf met oog voor haar werknemers. We zijn niet voor niks één van de beste werkgevers van Noord-Brabant (Brabants Besten award);
 • Een salaris van tussen de €3.750 en €5.000 o.b.v. 40 uur én een aantrekkelijke bonusregeling (maximaal één maandsalaris);
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, maar heb je er een paar extra nodig – want de festivaltickets waren praktisch gratis – dan kun je tot tien dagen bijkopen;
 • Pensioenregeling, wij betalen gemiddeld 2/3 van de kosten;
 • Vitaliteitsprogramma met interessante workshops (mindfulness, vitale leefstijl, etc.);
 • Studieregeling en Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Functievereisten

Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Daarnaast is er nieuw hoofdkantoor met datacenter in aanbouw in ’s-Hertogenbosch. Interconnect beschikt in totaal over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 m2 en binnenkort 10.000 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland en vanuit hier leveren wij onze eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedienen wij o.a. managed service providers, softwareleveranciers en eindgebruikers naar volle tevredenheid. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de online wereld, denk hierbij aan internetbankieren en of je mobiel bereikbaar bent.


Enthousiast?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Carlo – onze IT Recruiter – via 06-319 33 092 of reageer direct via de button!


Op dit moment werken wij met diverse externe bureaus samen en hebben geen behoefte aan uitbreiding. Wij vragen externe bureaus dan ook om ons hierover niet te benaderen. We zullen ook niet reageren op ongewenste e-mails met kandidaat profielen.