Pre-sales Consultant

Functieomschrijving

Ben jij een echte IT puzzelaar? Weet jij van complexe materie een overzichtelijke oplossing te maken? Kan jij klanten en collega’s meenemen in jouw gedachten over de perfecte oplossing? En wil je dit doen bij een snelgroeiend familiebedrijf? Mooi, dan zoeken we jou!

Dit is wat je gaat doen:

Jij maakt onderdeel uit van ons Inside Sales team. Dit team is het eerste aanspreekpunt voor klanten met commerciële vraagstukken en coördineert de opleveringen van aanvragen. Jij pakt samen met onze Accountmanagers de complexe vraagstukken op om te komen tot een gericht voorstel.

Door gerichte vragen te stellen en goed te luisteren breng je de behoeften van de (potentiële) klant goed in kaart. Vervolgens bedenk jij op basis van de Interconnect dienstencatalogus het design en stemt deze indien nodig af met jouw collega Engineers. Je vertaalt het design in een begrijpelijke oplossing en neemt de klant hierin mee.

Als technisch geweten van onze accountmanagers ben je veel in contact met klanten en schakel je op regelmatige basis met productmanagement hoe we ons portfolio nog beter kunnen afstemmen op de behoeften vanuit de markt. Samen werken we aan meer en meer toegevoegde waarde richting onze klanten, zodat een duurzame relatie geborgd blijft.


Wat we van je vragen:

 • Je bent heb minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol;
 • Je hebt een (Business) IT gerelateerde afgeronde opleiding
 • Je vindt het leuk om in contact te zijn met klanten én samen te werken met zowel commerciële als technische collega’s;
 • Je bent op de hoogte van de wereld van infrastructuur (Cloud/Datacenter);
 • Bij voorkeur heb je ervaring bij IT-dienstverlener in de B2B markt.

Hier maken wij jou blij mee:

 • Werken bij een van de beste werkgevers van Noord-Brabant (Brabants Besten award);
 • Een prima salaris én een aantrekkelijke bonusregeling;
 • De mogelijkheid om zowel fulltime als parttime te werken (32-40 uur per week);
 • 25 vakantiedagen;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Vitaliteitsprogramma met interessante workshops;
 • Studieregeling en Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Functievereisten

Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven en een nieuw hoofdkantoor met datacenter in aanbouw in ’s-Hertogenbosch. Interconnect beschikt in totaal over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 m2 en binnenkort 10.000 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland en vanuit hier leveren wij onze eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedienen wij o.a. managed service providers, softwareleveranciers en eindgebruikers naar volle tevredenheid. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de online wereld, denk hierbij aan internetbankieren en of je mobiel bereikbaar bent.


Enthousiast?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Koen - onze Recruiter - via 06-55551353 of solliciteer direct via onze werken-bij-site (www.werkenbijinterconnect.nl).


Assessment en Screening

Tijdens de sollicitatieprocedure vindt een assessment plaats. Als we met elkaar in zee gaan, doorloop je een screening. Denk aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.