Product Manager

Functieomschrijving

Als Product Manager ben je onderdeel van de Business Unit Datacenter & Connectivity en je rapporteert aan de Business Unit Manager. Je maakt deel uit van het product management team. Dit team bestaat uit Product Managers van je eigen Business Unit en die van Cloud & Security.  


Dit is wat je gaat doen:

Samen met de andere Product Managers beheer je het productportfolio voor onze datacenters en connectiviteit. Met beheren bedoelen wij het samenstellen, onderhouden en lanceren van onze producten. Deze variëren van glasvezelverbindingen tot aan twin datacenter oplossingen. Daarnaast is product marketing ook een belangrijk onderdeel van de functie. In samenwerking met onze marketing afdeling zorg jij er voor dat onze producten op de juiste manier in de markt worden gezet. Ook draag je bij met jouw specifieke kennis om technisch complexe salestrajecten tot een goed einde te laten komen.

  • Portfolio management; product lifecycle management (PLM), prijsbeheer en dienstbeschrijvingen. Bij PLM kun je denken aan technische analyses op het service portfolio, zodat wel we proactief vervangingen kunnen initiëren. En zo storingen voor onze klanten kunnen voorkomen. Daarnaast ook commerciële analyses om te acteren op rising stars, cash cows, dogs en question marks in ons portfolio.
  • Product marketing; Veelal in samenwerking met onze marketing afdeling ben je bezig met de positionering van productlijnen, markt- en concurrentieonderzoek, producttrainingen en verkoopondersteunende materialen ontwikkelen en distribueren.
  • Je blijft jezelf ontwikkelen en bijscholen om zo goed mogelijk up-to-date te blijven over onze markt en leveranciers, zodat je de trusted advisor naar onze klanten kunt zijn.


Wat we van je vragen:

We zijn op zoek naar iemand met minimaal een HBO werk- en denkniveau. Naast Nederlands is het belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst. Je hebt ervaring opgedaan in een vergelijkbare rol en kennis van de B2B ICT- branche. Als je ervaring hebt met datacenters dan is dit een grote pre, maar dit kan ook binnen de software- of telecombranche zijn. Analytische skills en veel ervaring met Excel zijn zeker ook belangrijk. Voldoe je niet aan alle eisen, maar wel interesse om Product Manager te worden, dan nodigen we je ook uit om te solliciteren.


Je bent voor 32-40 uur per week beschikbaar. Je doorloopt de screening – die standaard onderdeel is van de sollicitatieprocedure – succesvol. Denk hierbij aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.


Hier maken wij jou blij mee:

  • Werken bij een snelgroeiend familiebedrijf met oog voor haar werknemers. We zijn niet voor niks één van de beste werkgevers van Noord-Brabant (Brabants Besten award);
  • Een marktconform salaris én een aantrekkelijke bonusregeling (maximaal één maandsalaris);
  • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, maar heb je er een paar extra nodig dan kun je tot tien dagen bijkopen;
  • Pensioenregeling, wij betalen gemiddeld 2/3 van de kosten;
  • Vitaliteitsprogramma met interessante workshops (mindfulness, vitale leefstijl, etc.);
  • Studieregeling en Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Functievereisten

Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Daarnaast is er nieuw hoofdkantoor met datacenter in aanbouw in ’s-Hertogenbosch. Interconnect beschikt in totaal over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 m2 en binnenkort 10.000 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland en vanuit hier leveren wij onze eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedienen wij o.a. managed service providers, softwareleveranciers en eindgebruikers naar volle tevredenheid. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de online wereld, denk hierbij aan internetbankieren en of je mobiel bereikbaar bent.

Enthousiast?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Koen – onze Recruiter – via 06-55551353 of reageer direct via de button!