Teamleider IT Engineering

Functieomschrijving

Als Teamleider Engineering stuur je ons team van circa tien engineers aan. Dit team is verantwoordelijk voor de implementatie en het beheer van de infrastructuur waarop Interconnect zijn diensten aanbiedt. Het team bestaat uit diverse type engineers: cloud, network en intern systeembeheer. Als Teamleider rapporteert je direct aan onze Manager Operations.


Dit is wat je gaat doen:

Het Engineering team heeft een belangrijke rol binnen Interconnect. Zowel vanuit de interne als externe klant wordt er veel van ze gevraagd. Als Teamleider ben jij de coördinator die dit soepel laat verlopen. Je prioriteert, plant en brengt structuur aan, zodat onze Engineers hun taken overzichtelijk kunnen uitvoeren. Door jouw inbreng verloopt de samenwerking tussen Engineering en de interne/externe klanten zo optimaal mogelijk. Je signaleert knelpunten, vraagt naar feedback en verbetert de (samenwerkings)processen van het team.

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk binnen Interconnect, daarom voer jij structureel voortgangs- en beoordelingsgesprekken met jouw teamleden. Daarnaast bespreek je ook het Persoonlijk Ontwikkelingsplan en stelt vast welke certificeringen, cursussen en/of opleidingen behaald moeten worden binnen jouw team.


En verder:

 • Monitoren, coördineren en structureren van de workflow. Bijvoorbeeld of de tickets tijdig en correct worden afgehandeld. Je monitort of er afwijkingen zijn en stuurt vervolgens bij op een constructieve manier.
 • Bij eventuele problemen in de infrastructuur neem jij de rol van problem manager op je, om tot een solide oplossing te komen.
 • Onze engineers zijn betrokken bij het ontwikkelen van onze nieuwe diensten en producten. Je werkt hiervoor nauw samen met R&D en Product Management.
 • Gaan we deze week eerst onze netwerkapparatuur updaten, een nieuwe klant opleveren of een (welbekende) patch uitvoeren op Microsoft Exchange? Daarnaast zijn er intern ook resources aangevraagd met hoge urgentie. Je snapt waarschijnlijk al waar we heen gaan: er moeten soms moeilijke keuzes gemaakt worden. Jij zorgt voor de juiste resourceplanning en afstemming.
 • Opstellen van rapportages en regelmatig overleg met collega teamleiders en het management team.


Wat we van je vragen:

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring als leidinggevende in de IT. Met jouw inhoudelijke kennis ben je in staat om een team van specialisten aan te sturen. Je hebt ervaring met procesmatig werken, bij voorkeur met de ITIL methodiek. Daarnaast is het minimaal net zo belangrijk wat voor type persoon en leidinggevende jij bent. We zoeken iemand die gestructureerd en planmatig werkt, gecombineerd met natuurlijk leiderschap. Je bent communicatief vaardig, stelt de juiste vragen en haalt voldoening uit het ontwikkelen van medewerkers.

 

Je bent voor 32-40 uur per week beschikbaar en je doorloopt de screening – die standaard onderdeel is van de sollicitatieprocedure – succesvol. Denk hierbij aan een check op je ID, VOG, diploma en referenties.


Hier maken wij jou blij mee:

 • Werken bij een snelgroeiend familiebedrijf met oog voor haar werknemers. We zijn niet voor niks één van de beste werkgevers van Noord-Brabant (Brabants Besten award);
 • Een marktconform salaris én een aantrekkelijke bonusregeling (maximaal één maandsalaris);
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, maar heb je er een paar extra nodig – want de festivaltickets waren praktisch gratis – dan kun je tot tien dagen bijkopen;
 • Pensioenregeling, wij betalen gemiddeld 2/3 van de kosten;
 • Vitaliteitsprogramma met interessante workshops (mindfulness, vitale leefstijl, etc.);
 • Studieregeling en Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Functievereisten

Het bedrijf

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist met eigen datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Daarnaast is er een nieuw hoofdkantoor met datacenter in aanbouw in ’s-Hertogenbosch. Interconnect beschikt in totaal over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 m2 en binnenkort 10.000 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland en vanuit hier leveren wij onze eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedienen wij o.a. managed service providers, softwareleveranciers en eindgebruikers naar volle tevredenheid. Onzichtbaar voor de buitenwereld hebben wij een immense impact op de online wereld, denk hierbij aan internetbankieren en of je mobiel bereikbaar bent.


Enthousiast?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Joep – onze Corporate Recruiter – via 06-55 55 15 58 of solliciteer direct via de button.

Op dit moment werken wij met diverse externe bureaus samen en hebben geen behoefte aan uitbreiding. Wij vragen externe bureaus dan ook om ons hierover niet te benaderen. We zullen ook niet reageren op ongewenste mails met kandidaat profielen.